Rexha Gold

10 nga prerjet më unike të diamantit.

10 unique Diamond Cuts

10 nga prerjet më unike të diamantit.

Tregu i bizhuterive është i mbushur me diskutime për diamante të markave, me një rritje të padëgjuar të markave të diamanteve. Ndër këto diamante, bien në sy disa prerje specifike diamanti. Çdo markë pretendon të ofrojë shkëlqimin më të lartë për prerjen e tyre specifike. Por a është një prerje me të vërtetë më superiore ndaj të tjerëve? Dhe a e justifikon shpenzimin një diamant marke? Le t’i analizojmë këto pyetje për t’ju ndihmuar të vendosni për diamantin e përsosur me prerje fancy për ngjarjen më të rëndësishme të jetës tuaj, pavarësisht nëse diamanti ka një emër marke ose jo.

a couple and 2 Diamonds

1.Prerja Leonardo da Vinci


Perceptimi njerëzor tërhiqet në mënyrë të natyrshme drejt përmasave të ndërtuara me “golden ration” ose raporti i artë, i konsideruar universalisht si mishërimi i bukurisë së përsosur. Ky koncept i gjen rrënjët në “De Divina Proportione”, një traktat nga Luca Pacioli me gjashtëdhjetë ilustrime nga Leonardo da Vinci. Duke eksploruar aplikime të ndryshme të formulës së “golden ration”- një koncept matematikor që mbështet strukturën kozmike (a/b = 1,618) – Leonardo parashikoi që çdo lëndë e parë mund të transformohej në diçka të jashtëzakonshme, duke u përafruar me nocionin alkimik të përsosmërisë dhe harmonisë hyjnore.

leonardo Da Vinci Ring

Zbuloni prerjen Leonardo Da Vinci

Jeta dhe vepra e Leonardo da Vinçit janë të ndërthurura me legjenda të shumta që vazhdojnë të na magjepsin edhe sot e kësaj dite. Megjithatë, jo gjithçka është thjesht legjendë. Moderniteti i studimeve dhe ideve të gjeniut toskan zbatohet ende në jetën e përditshme. Po aq befasues është koncepti që çoi në krijimin e prerjes Da Vinci. Bobak Nasrollahi Moghadam, ndërsa shqyrtonte vizatimet e krijuara nga Leonardo da Vinci për “De Divina Proportione” të Luca Paciolit, u mahnit nga vizatimet e atyre trupave të përsosur, të ndërtuara në bazë të “golden ration”. Kjo nxiti idenë e aplikimit të së njëjtës formulë matematikore për prerjen e diamantit.

2.Prerja Lucida®


I prezantuar nga Tiffany&Co në vitin 1999 për të festuar fillimin e mijëvjeçarit, prerja Lucida® është një kulm i përsosjes së prerjes së diamantit. Emri i saj, që do të thotë “ylli më i ndritshëm në një yllësi”, u zgjodh për të theksuar shkëlqimin unik të kësaj forme të veçantë. Me 17 aspekte në kurorë dhe 32 në pavijon (33 me kulet), gjithsej 49 fytyra (50 bashkë me kuletën), Lucida® është një prerje pronësore e zhvilluar nga Tiffany, që mban mbrojtje për patentën dhe një markë të regjistruar tregtare.

Tiffany&Co in 1999

E përshkruar nga vetë Tiffany&Co, prerja Lucida përmban një formë katrore me prerje të përzier me qoshe të gjera, duke arritur një ekuilibër midis elegancës klasike të një kurore të prerë dhe shkëlqimit të një prerjeje pavijoni. Ky kombinim thekson vijën dhe shkëlqimin dhe shpërndarjen e dritës.

3. Prerja Asprey

renowned diamond cutter Gabi Tolkowsky

E dizenjuar nga prerësja e njohur e diamanteve Gabi Tolkowsky, prerja Asprey është një krijim unik i përshtatur për të përqafuar “A”-në e Asprey. E frymëzuar nga prerjet historike të diamantit, Tolkowsky vizatoi nga prerja e jastëkut të shekullit të shtatëmbëdhjetë deri në nëntëmbëdhjetë, duke përfshirë mbishkrimin Asprey “A” rreth skajeve të gurit. Ky interpretim modern i prerjes tradicionale të jastëkut të diamantit krenohet me 61 faqe, duke maksimizuar thyerjen e dritës.

4. Prerja Royal Asscher®

Royal Asscher® Cut

Prerja Royal Asscher®, një përmirësim i Prerjes Asscher me 58 faqe, i krijuar në vitin 1902 nga Joseph Asscher, është një testament i trashëgimisë familjare. Në vitin 1999, Edward dhe Joop Asscher, stërnipërit e Jozefit, e përmirësuan prerjen origjinale me teknologjinë moderne, duke krijuar Prerjen Royal Asscher. Me 16 faqe shtesë, faqe shkallëzuese më të mëdha, një kurorë më të lartë dhe një tavolinë më të vogël, ajo e kalon prerjen e smeraldit në shkëlqim dhe tejkalon prerjen e rrumbullakët në transparencë. Kjo prerje marke është një gjë e rrallë, me më pak se shtatëdhjetë e pesë prerës diamanti të aftë në mbarë botën, të aftë për të përmbushur standardet e prerjes Royal Asscher®.


5. Prerja Ashoka®

the Ashoka® Cut


William Goldberg, në 1973, themeloi shoqërinë William Goldberg Diamond Corporation, duke shënuar fillimin e një karriere të jashtëzakonshme në trajtimin e gurëve unikë dhe prestigjioz. Në vitin 1999, Goldberg prezantoi prerjen Ashoka®, i quajtur sipas diamantit D Flawless Golconda prej 41,37 cts. Kjo prerje e markës është në thelb një prerje e modifikuar me jastëk me një formë drejtkëndëshe dhe qoshe të rrumbullakosura, me 62 faqe që krijojnë iluzionin e një guri më të madh.

Diamantet e prerjes Ashoka u përdorën kryesisht nga Orat Jacob&Co’s Billionaire. Ora Billionaire ASHOKA® nga Jacob & Co. është një artikull unik për të cilin vetëm një copë do të prodhohet ndonjëherë. Tërësia e orës, jashtë mekanizmit, është e mbuluar me diamante ASHOKA®, duke përfshirë kasën, kornizat, byzylykun dhe kapësen, me përjashtim të diamantit të bardhë të prerë në formën e trëndafilit në kurorën e orës. Pesha totale e karaturës e këtij artikulli unik është mbi 189 karat. Më pak se 1% e të gjithë diamanteve nuk arrijnë të kenë përafërsisht as potencialin për t’u bërë një ASHOKA® – duke e bërë Billionaire ASHOKA® një artikull jashtëzakonisht të veçantë.

6. Prerja Glacier

Prerja Glacier i John Calleija është rezultat i një përpjekjeje dyvjeçare për të identifikuar aspektet më të mira të të gjitha prerjeve ‘cushion’ në dispozicion, e prezantuar në vitin 2005. Kjo prerje është rezultat i një përkushtimi dhe një mundi të qëndrueshëm, duke mishëruar vlerat thelbësore të martesës. Ai shton një prekje feminiteti dhe hijeshie në krahasim me një prerje standarde të prerjes ‘cushion’ të diamantit. Çdo diamant i prerjes Glacier është i gdhendur individualisht me lazer, duke lejuar personalizime në brez të diamantit.

7. Prerja Crisscut®

Amour Crisscut

Në vitin 1998, Christopher Slowinski, pronar i Christopher Designs, u gjend para një gabimi të rastësishëm që çoi në krijimin e dizajnit Crisscut®. Ky diamant me 77 faqe ripërcaktoi shkëlqimin dhe shkëlqimin e diamantit, duke e mbrojtur atë një patentë të veçantë. Emri rrjedh nga aspektet e kryqëzuara që kontribuojnë në shkëlqimin e tij superior.

Christopher Designs ka tregtuar prerjen Crisscut® për forma të ndryshme, duke rritur shkëlqimin e çdo prerjeje të faqeve. Për më tepër, Slowinski prezantoi Diamantin l’Amour Crisscut®, një gur i veçantë me shkëlqim të jashtëzakonshëm, që reflekton dritën nga çdo kënd.

8. Prerja Lily Cut®

Për ata që janë në biznesin e modës dhe bizhuterive, të kesh një prerje diamanti që përputhet me logon e tyre është kulmi i dallimit të korporatës. Lily Cut®, i prerë ekskluzivisht nga kompania izraelite Lili Diamonds dhe i rezervuar për bizhuteritë Louis Vuitton, e ilustron këtë. Me një mesatare prej 65 faqesh, prerja Lily Cut® i ngjan një luleje me petale/skaje të rrumbullakosura ose të theksuara. Kjo prerje unike, ndonëse tërheqëse vizualisht, ka një çmim: prerësit sakrifikojnë midis 25 dhe 50 për qind të peshës së gurit të paprerë. Megjithatë, për shumë njerëz, është zgjedhja përfundimtare në prerjet e markës, duke i dhënë asaj etiketën e një diamanti ‘marke’.


9. Prerja Jubilee

Prerja Jubilee, një prerje diamanti e vjetër dhe e pazakontë, zakonisht rezervohet për diamante më të mëdhenj. Ai rrit shkëlqimin dhe rrezatimin e këtij diamanti.


E dalluar nga forma e saj e veçantë, prerja Jubilee karakterizohet nga mungesa e një fundi të sheshtë dhe përmban 8 faqe në kulmin e saj. Në total, prerja krenohet me një numër prej 88 faqesh mbresëlënëse.
Kjo prerje madhështore diamanti u krijua në fillim të shekullit të 20-të si një tribut për 50-vjetorin e mbretërimit të Mbretëreshës Viktoria në Angli.
Ajo që e dallon këtë prerje të rrallë diamanti është mungesa e një kulete, e kombinuar me profilin e saj të cekët. Ky kombinim unik e bën prerjen Jubilee një nga prerjet më të shkëlqyera dhe jashtëzakonisht të rralla të diamantit në dispozicion.

10. Prerja Jacob Cut Diamond

Që nga themelimi i saj në 1986, Jacob & Co. ka qenë ndër të parët në përdorimin e gurëve të çmuar, duke krijuar teknika të ndryshme prerjesh dhe montimi speciale. Ndër risitë e tyre, marka prezantoi diamantin e jashtëzakonshëm 288-faqësh me prerje Jacob për orën Astronomia Tourbillon. Kjo prerje unike është një arritje e realizuar nga vetëm disa prerës të zgjedhur të gurëve të çmuar, duke filluar me një gur të ashpër, zakonisht dyfishin e madhësisë së diamantit përfundimtar. Faqet kërkojnë saktësi të përpiktë për të siguruar që diamanti të arrijë simetri të përsosur dhe një formë të rrumbullakët. Në orën Astronomia Tourbillon Five Minute, diamanti prej një karati i prerë nga Jacob kryen një vetë-rrotullim mahnitës çdo 15 sekonda.