Rexha Gold

Stilografë Visconti

Prestigjoz dhe elegant, Stilografi përfaqëson bashkimin e përsosur midis sendeve ikonike dhe objekteve të çmuara.
Të prodhuara me dorë nga artizanët tanë , Stilografë Visconti shprehin personalitet dhe elegancë në çdo rast.

Origjina

Themeluar në vitin 1988 në Villa Sparta, një prej vilave të shekullit të 15-të në Firence, Itali, nga dy koleksionues të zjarrtë të stilografëve, Dante del Vecchio dhe Luigi Poli, Visconti vazhdon të prodhohet në të njëjtin vilë historike edhe sot e kësaj dite. Themeluesit shtyrë nga pasioni për stilografët e cilësisë së lartë vunë re se mungonte një prodhues artizanal,tradicional që të prodhonte stilografë të stilit dhe hijeshisë së dikurshme.
Edhe pse Luigi Poli tashmë ka lënë kompaninë, Dante del Vecchio mbetet president i Visconti S.r.l. dhe duke bashkëpunuar ngushtë me fabrikën dhe departamentin e design-it për të mbajtur pasionin dhe përkushtimin që e solli atë në prodhimin e stilografëve. Me një krenari të fortë për rrënjët e tyre florentine, Visconti promovon të gjitha produktet e tyre si ‘Prodhuar në Firence’, jo ‘Prodhuar në Itali’.

Made in Florence

Koleksionet

Inspiruar nga Natyra, Jeta e përditshme dhe normalisht Kultura Fiorentine koleksionet e stilografëve Visconti arrijnë të sjellin elementët nga më mondanë në ata më grandioz në forma të prekshme, karakteristike dhe elegante të personifikuara në specifikat e design-it të secilit stilograf.

Zbulo Koleksionet

Opera Gold

“Inspiration is an awakening, an escape from all human faculties, and is manifested in all
great artistic achievements.”

Giacomo Puccini

Homazh Maestrove

Visconti nuk humbet kurrë një mundësi për tu frymëzuar nga format artistike që bëjnë njerëzit të ëndërrojnë, që bëjnë jetën të pasur në bukuri dhe kënaqësi. Opera Gold është një koleksion që inkarnon shpirtin e operas lirike. Është një nderim për Maestro si Verdi, Puccini, Mozart dhe Rossini, veprat përrallore dhe gjigandia muzikore ende rezonojnë sot me audienca në të gjithë botën falë shpirtit, brilantësisë dhe imagjinatës së kompozimeve të tyre. Stilografi Opera Gold është një ftesë për të kujtuar se madhështia gjithmonë duhet të fillojë nga dikush diku.

No Products Found

Mirage

“In the city of mirrors, the city of mirages, at once solid and liquid, at once air and stone.”

Erica Jong

Një perspektivë unike

Mirazhi kthen realitetin mbi kokë. Diçka mund të jetë njëkohësisht aq e paprekshme sa ajri dhe aq e fortë sa guri. Absoluti bëhet i lidhur me relativitetin dhe kufijtë midis realitetit dhe botës së ëndrrave bëhen të pamatshme. Efektet e ëmbëlsira në thelbin e rezinës krijojnë ndryshime të vazhdueshme në ngjyrat, theksojnë unicitetin dhe elegancën e stilografit Mirazh.

No Products Found

Van Gogh

“I don’t know anything with certainty, but seeing the stars makes me dream.”

Vincent Van Gogh

Ngjyrat

Van Gogh lidh “unin” e tij më të brendshëm me botën jashtë përmes furçës së tij. Emocionet shprehen nëpërmjet forcës së ngjyrave të tij, impulsivitetit të linjave dhe zgjedhjes së subjekteve të tij. Natyra bëhet një pasqyrë që reflekton emocionet më shumë se peizazhet. Për nder të kësaj filozofie, Visconti riprodhon teksturat e pikturës me vaj në kanavacat e tij në formë dizajnesh rezine në stilografët e linjës Visconti.

Paketimi

Çdo Stilograf Van Gogh prezantohet me kitin personal, duke përfshirë një libërth, një shënjues libri dhe një kallamar boje të personalizuar..

Bli produktin
No Products Found